Automenu - I. AZ pneu AutoSlalom SVIDNÍK 05.08. - letisko Svidník
Auto Baterky s.r.o. banner
Online Eurokalkulačka:
SKK
SKK
EUR
EUR
Využite akcie, ktoré vám ponúkajú partneri spoločnosti Automenu.

  Zobraziť všetky akcie

NAJNOVŠIE

Akcia ŠROTOVNÉ
Pri odovzdaní starého kusu autobatérie adekvátnej veľkosti zľava na nákup novej autobatérie....
Repasovane napravy Peugeot Citroen,Renault
Rpeasované zadné nápravy Peugeot 306 a Citroen Xsara, výmena nápravy u nás v rervise za 55 €...
Autobatérie online - VARTA, EXIDE, Banner
www.autobaterie24.sk, autobatérie VARTA, BANNER, EXIDE - doprava do 24 HOD, osobny odber v Bratisla...

NÁHODNÉ

Svetlá Ford
Predné a zadné svetla Ford Fiesta II, III . Cena od 10€/ks ...
Halogenové svetlo na prac.stroje H3 12V 55W (24V 70W)
Kód produktu: 90121 Halogénové prídavné pracovné svetlo, bodový lúč svetla (Flood). - H...
Akcia - Jazda na FORMULE
Získajte jedinečnú racetaxi jazdu na dvojmiestnej Formule RENAULT na Slovakia Ringu so zľavou 57...

Sadzobník pokút

PONUKA PRÁCE

PRÁCU PONÚKAJÚ

Pravidelná preprava tovaru do 1,5T.
Ponukame pravidelnú prepravu tovaru do 1,5t. Peugeot Boxer . Cena dohodou. ...
Lakovník/Natierač pre Air Livery Ltd.
Ponúkame prácu Lakovníka/Natierača pre Air Livery Ltd. Náplňou práce je povrchová úprava lietadiel –...
Montážne zastúpenie
Hladáme seriózneho zástupcu na montáž a predaj autofólií v Komárne. Ponúkame nadštandartný zárobok a...

  Zobraziť všetky ponuky


PRÁCU HĽADAJÚ

prevoz automobilov,vyrobkov vatšich rozmerov,
VW sharan 7 miest prives špecialny,vyklapaci.plošina 4-2m.spolahlivo,rychlo.Aj zahraničie.Ceny dohod...
Preprava cohokovek Ke-okolie
Ponukám nákladnú autodopravu: Avia sklapac -3, 5t-3, 20m Avia skrinova-3, 5t-4, 50m-7m Dovoz-št...
Osobná preprava limousine Škoda Superb
Súkromná osobná preprava limousine Škoda Superb , po celej EU. Serióznosť, spoľahlivosť. Podrobnej...

  Zobraziť všetky ponuky

ANKETA

Dodržiavate servisné intervaly na výmenu oleja?

áno
Anketa 3429(43%)

nie
Anketa 2153(27%)

snažím sa
Anketa 2349(30%)

Hlasovalo: 7931

REKLAMA

AUTOKLUBY

Opel
Opel Club
BMW
BMW Club
Ford
Ford Club
Cabrio
Kabriolety
Toyota
Toyota Club
Alfa
     Alfa Club     
Škoda
Auto Škoda Club
Swift
Swift Club
Škoda
Audi Club
Swift
Golf Club

I. AZ pneu AutoSlalom SVIDNÍK 05.08. - letisko Svidník

  « späť na úvodnú stránku

I. AZ pneu AutoSlalom SVIDNÍK
05.08. - letisko Svidník

Seriál AZ pneu AutoSlalom sa od vzniku spájal so západným Slovenskom, napriek tomu, že ho jazdia slalomári azda z každého kúta SR. Prelom zaužívanej tradície nastal v prvý augustový víkend. Organizátori vyšli v ústrety hlasom, ktoré AutoSlalom volali na východ a pripravili prvé preteky na letisku nad Svidníkom. Aj keď počet štartujúcich nedosiahol očakávané minimum 50, zdá sa, že podujatie získalo dobrý základ pre ďalšie podujatie v Košickom a Prešovskom kraji.

Letisko Svidník ponúka skvelé podmienky pre tento motoršport. Perfektný hladký asfaltovo-živicový povrch, širokú a dlhú dráhu spoločne s pripájačkou. To dalo priestor vytvoriť veľmi rýchlu, no bezpečnú trať. S 1350 m patrí v portfóliu medzi nadpriemerne dlhé, svojim charakterom však určite medzi najrýchlejšie aké Slovensko pozná. Za všetko hovorí priemerný čas cca 70 s, alebo rekord trate 0:58,660, ktorý dal Michal Mydlo na Ford Focus RS II.

Východniarska premiéra

Napriek tomu, že na štart sa v sobotu postavilo len 44 jazdcov, zdá sa, že vznikol dobrý základ pre organizovanie ďalších pretekov seriálu AZ pneu AutoSlalom na východe SR. Vďaka patrí všetkým mediálnym partnerom aj nadšencom, ktorí nezištne pomáhali rôznymi spôsobmi preteky spropagovať. Tiež novým traťovým komisárom z Košíc, vďaka ktorých kvalitnej práci preteky odsýpali rovnako rýchlo ako všade inde, kde sa organizujú. Práve neustály ruch a dobrá organizácia zanechali v jazdcoch dobré spomienky a zážitky, ktoré odporúčajú ďalším...

Slovensko trpí 20% absenciou

Nech sa preteky AZ pneu AutoSlalom pripravia kedykoľvek a kdekoľvek, 1/5 registrovaných jazdcov na štart prosto nenastúpi. Organizátori tajne dúfali, že sa to týka len tradičných lokalít, presnejšie, že východniari budú verejný prísľub držať statočnejšie. No nestalo sa. Z 55 predregistrovaných sa na štart dostavilo 44 jazdcov, teda presne -20%. Viacerí možno neprišli pre istú dávku nedôvery. Seriál AZ pneu AutoSlalom má niektoré špecifiká, na ktoré možno noví jazdci nie sú zvyknutí. Napríklad, všetkým odporúčame, aby si na www.autoslalom.sk vytvorili vlastné konto jazdca a do každých pretekov sa zvlášť registrovali. Je to však skvelý spôsob ako sledovať záujem o preteky, ako si pozrieť súperov v triede, prípadne zistiť s kým zo známych sa na akcii stretnete. Keď je čas a všetko fičí ako má, organizátori sú zväčša ochotní pridať extra jazdy bez navyšovania štartovného. Nikoho ani najmenej nemrzí, že príde domov o 1h neskôr. Každý predsa prišiel jazdiť, alebo na dobré jazdenie pozerať...

Jazdili sa 2 + 4 jazdy!

Overený systém štartovania v pravidelných intervaloch na semafór dáva akcii spád a maže hluché miesta. V kombinácii s kvalitnou časomierou boli na trati prakticky stále 2 autá súčasne. Pri počte štartujúcich do 50 preto nebol najmenší problém ponúknuť jazdcom dve extra jazdy. Klasický, pravidlami určený systém štartu je 1+3. To znamená tréning a tri ostré štarty. To je minimum, ktoré obsahujú každé preteky AZ pneu AutoSlalom. Vyhodnocuje sa podľa súčtu dvoch najlepších jázd. Túto sezónu sa nezriedka stáva, že dobrá organizácia umožní aj extra ostrú jazdu, teda 1+4 a to aj pri počte štartujúcich väčšom než 100. Vo Svidníku preto nebol žiaden problém po prvýkrát vôbec vyskúšať 2+4, teda dva tréningy a štyri ostré.

Kat. S1 do 1400 ccm

Už pred začiatkom pretekov sa dalo predokladať, že kategória S1 bude mať najväčšie zastúpenie. Online predregistrácia to celý týždeň potvrdzovala. V deň pretekov na štart nastúpilo 13 esjednotkárov, o jedného menej ako v S3. Dalo sa predpokladať, že do Svidníka za vyberie viacero pôvodných jazdcov, pre ktorých je AutoSlalom už závislosťou. Skvelá príležitosť popasovať sa s novými súpermi. V tejto triede bodovali „pôvodní“ slalomári. Na treťom mieste skončil Majo Biskurovajny na Honde Civic 1,4. Zďaleka nepatrí k tradičným slalomárom, no tento rok už štartoval na letisku v Trenčíne. Medzičasom vymenil auto a hneď je tu pamätný výsledok. Druhé miesto si vybojoval tradičný AutoSlalomár Jaro Divoký. Nezriedka neváhal prísť z Popradu na miesta ako Piešťany, Trenčín či Pezinská Baba. Vo Svidníku na Peugeote 106 Rally jazdil veľmi pekné a čisté jazdy a víťazstvo v triede mu ušlo len o 0,5 s. Presne o toľko bol v súčte časov rýchlejší pôvodný AutoSlalomár Pavol Poluch na Forde Fiesta.

Kat. S2 do 1600 ccm

Naopak, táto trieda bola celkom prekvapivo obsadená najmenej. Len 7 jazdcov malo motor s objemom do 1,6 l. Tiež, úplne naopak v nej bodovali hlavne noví jazdci. Prvé miesto si vzal Jakub Kolek na Peugeote 106 S16, ktorý bol vo výsledkoch lepší o viac než 3 s. Na druhom mieste skončil Anton Štolc na jednoznačne najhlučnejšom aute štartového poľa – komplexne upravenom Forde Fiesta I. generácie. Tretie miesto patrí jeho dablérovi, ktorým bol skúsený slalomár a drifter Peter Kurňava. Ten v sezóne 2008 a 2009 zvykol jazdiť seriál AutoSlalom na Nissane 350Z. Až teraz sa však prvýkrát postavil na konci dňa na bedňu.

Kat. S3 do 2000 ccm

V dvojiltroch si prvé tri miesta rozchytali východniari na francúzskych legendách kategórie hothatch a značky Renault! Tretie miesto vyjazdil Lukáš Leščinský na jednom z najhodnotnejších malých áut na svete – originálnom Renault Clio Williams. Druhé miesto právom patrí Henrichovi Hercovi na Renaulte 5 GTE. Prvý skončil Rado Fabian na Renaulte Clio Sport. Rado bol jedným z dvoch jazdcov schopných na tejto trati pokoriť bariéru 60 s, čo sa teraz nepodarilo aj keď v 4. jazde už veľa nechýbalo... Každý z víťazov v S3 si jazdil vlastné preteky, čo potvrdzujú časové rozdiely medzi nimi (viď tabuľku nižšie).

Kat. S4 nad 2000 ccm

Aj keď trať je veľmi rýchla, obavy pred pretekmi, že bude vhodná len pre veľmi výkonné autá sa nepotvrdili. Dalo by sa čakať, že na špici v absolútnom poradí budú len autá S4. No do prvej päťky sa dostali aj jeden z S3 a dokonca jeden z S2 a to na II. a IV. miesto. Absolútnym kráľom I. AZ pneu AutoSlalomu Svidník bol Michal Mydlo. Jeho Ford Focus RS II bol verejne vyhlásený ako najkrajšie auto pretekov a Mišo z neho urobil aj najrýchlejšie auto na trati. Ako jediný pokoril hranicu 60 s a stanovil uvedený rekord trate. Za ním skončil drifter Roman Kuchárik na BMW 340i E30, ktorý sa rovno čistou stopou rozhodol jazdiť až v tretej ostrej, keď už sliky parádne zodral. Tretím v tejto triede je ostrieľaný a dlhoročný slalomár Vlado Gábriš na Škoda Octavia Combi 4x4.

Letisko Svidník je skvelý aréal

Ústretovosť prevádzkovateľov značne uľahčila prípravu pretekov. Letisko je skvelá slalomová aréna, na ktorej sa naozaj dalo ísť na bomby bez strachu z nehody, či neriešiteľnej krízovky. A korunku tomu všetkému dáva malá motokárová dráha, na ktorej sa slalomári jašili v čase medzi jazdami. Poplatok 5 € za 10 min. jazdenia na Slovensku len tak nenájdete... Prosto parádne miesto. Ak sa seriál AutoSlalom na východe SR uchytí, letisko Svidník v žiadnom prípade nevynechá.

Výsledky I. AZ pneu AutoSlalom SVIDNÍK
06.08.2011 – letisko Svidník

Kat. S1 - 1400 ccm

I. miesto št. č. 118 Pavol POLUCH Ford Fiesta 2:13.410
II. miesto št. č. 192 Jaro DIVOKÝ Peugeot 106 Rallye 2:13.940
III. miesto št. č. 356 Miro BISKOROVAJNY Honda Civic 2:14.710

Kat. S2 - 1600 ccm

I. miesto št. č. 379 Jakub KOLEK Peugeot 106 S16 2:08.130
II. miesto št. č. 352 Anton ŠTOLC Ford Fiesta mk1 2:11.410
III. miesto št. č. 353 Peter KURŇAVA Ford Fiesta mk1 2:14.520

Kat. S3 - 2000 ccm

I. miesto št. č. 376 Radoslav FABIAN Renault Clio 2:03.930
II. miesto št. č. 384 Henrich HERC Renault Super 5 GTE 2:09.400
III. miesto št. č. 351 Lukáš LEŠČINSKÝ Renault Clio Williams 2:13.030

Kat. S4 + 2000 ccm

I. miesto št. č. 210 Michal MYDLO Ford Focus RS II 2:00.550
II. miesto št. č. 363 Roman KUCHÁRIK BMW 340i e30 2:06.820
III. miesto št. č. 040 Vladimír GÁBRIŠ Škoda Octavia Combi 2:08.500


Podrobnejšie info, fotoalbumy, videá z pretekov, profily jazdcov i pravidlá a rozdelenie kategórii, prosto všetko o seriáli AZ pneu AutoSlalom hľadajte na www.autoslalom.sk