Automenu - AutoSlalom FUCHS 2012 31.03. SlovakiaRing
Auto Baterky s.r.o. banner
Online Eurokalkulačka:
SKK
SKK
EUR
EUR
Využite akcie, ktoré vám ponúkajú partneri spoločnosti Automenu.

  Zobraziť všetky akcie

NAJNOVŠIE

Akcia ŠROTOVNÉ
Pri odovzdaní starého kusu autobatérie adekvátnej veľkosti zľava na nákup novej autobatérie....
Repasovane napravy Peugeot Citroen,Renault
Rpeasované zadné nápravy Peugeot 306 a Citroen Xsara, výmena nápravy u nás v rervise za 55 €...
Autobatérie online - VARTA, EXIDE, Banner
www.autobaterie24.sk, autobatérie VARTA, BANNER, EXIDE - doprava do 24 HOD, osobny odber v Bratisla...

NÁHODNÉ

D2S 4300K, 5000K, 6000K, 8000K 35W xenonová výbojka HID, 12V, 24
Xenónová výbojka D2S. Farba svetla: 4300K, 5000K, 6000K, 8000K. Pri objednávke prosím u...
LED svetelná rampa, modrá, 12-24V, homologizácia, 164xLED, 115cm
Kód produktu: sre1-164blu Modrá LED svetelná rampa je vďaka svojim rozmerom vhodná pre všet...
MB QUART - Mobile audio
Dve slová perfektne charakterizujúce MB Quart, celosvetovo známu značku vyrábajúcu špičkové...

Sadzobník pokút

PONUKA PRÁCE

PRÁCU PONÚKAJÚ

Pravidelná preprava tovaru do 1,5T.
Ponukame pravidelnú prepravu tovaru do 1,5t. Peugeot Boxer . Cena dohodou. ...
Lakovník/Natierač pre Air Livery Ltd.
Ponúkame prácu Lakovníka/Natierača pre Air Livery Ltd. Náplňou práce je povrchová úprava lietadiel –...
Montážne zastúpenie
Hladáme seriózneho zástupcu na montáž a predaj autofólií v Komárne. Ponúkame nadštandartný zárobok a...

  Zobraziť všetky ponuky


PRÁCU HĽADAJÚ

prevoz automobilov,vyrobkov vatšich rozmerov,
VW sharan 7 miest prives špecialny,vyklapaci.plošina 4-2m.spolahlivo,rychlo.Aj zahraničie.Ceny dohod...
Preprava cohokovek Ke-okolie
Ponukám nákladnú autodopravu: Avia sklapac -3, 5t-3, 20m Avia skrinova-3, 5t-4, 50m-7m Dovoz-št...
Osobná preprava limousine Škoda Superb
Súkromná osobná preprava limousine Škoda Superb , po celej EU. Serióznosť, spoľahlivosť. Podrobnej...

  Zobraziť všetky ponuky

ANKETA

Dodržiavate servisné intervaly na výmenu oleja?

áno
Anketa 3429(43%)

nie
Anketa 2153(27%)

snažím sa
Anketa 2349(30%)

Hlasovalo: 7931

REKLAMA

AUTOKLUBY

Opel
Opel Club
BMW
BMW Club
Ford
Ford Club
Cabrio
Kabriolety
Toyota
Toyota Club
Alfa
     Alfa Club     
Škoda
Auto Škoda Club
Swift
Swift Club
Škoda
Audi Club
Swift
Golf Club

AutoSlalom FUCHS 2012 31.03. SlovakiaRing

  « späť na úvodnú stránku

AutoSlalom FUCHS 2012
31.03. SlovakiaRing

Len druhé podujatie seriálu AutoSlalom bolo zároveň vrcholom prvej polovice sezóny 2012. Dôvod je jednoduchý - SlovakiaRing. Vôbec prvýkrát sa nie len v 6 ročnej histórii seriálu AutoSlalom, ale dokonca aj v slalomovej histórii Slovenska, či strednej Európy jazdili preteky v automobilovom slalome na profesionálnom okruhu. S 2 500 metrami tu vznikla skoro najdlhšia a jednoznačne najrýchlejšia trať širokom okolí...


Termín pretekov AutoSlalom FUCHS pripadol na poslednú marcovú sobotu. Záujem o skutočnú špecialitu v sortimente tratí prejavilo rekordné množstvo jazdcov. Len za prvý deň online registrácie sa do pretekov nahlásilo bez mála sto jazdcov. Celkovo súpiska obsahovala vyše 145 záujemcov o tieto preteky. Postupne sa však viacerí pre rôzne dôvody ospravedlňovali a v deň pretekov sa zas mnohí nedostavili. Na štart sa teda nakoniec pristavilo 115 jazdcov. Celkom jednohlasne všetkým, ktorí mohli či chceli prísť a neboli odkazujú: Môžete ľutovať!


Ukrutný vietor kazil dokonalú zábavu

Predpovede počasia na deň pretekov niekoľko dní vopred neboli práve najlepšie, ale s tým sa dalo rátať, keďže jar je ešte len v prvej tretine. Organizátori si hlavne želali, aby nepršalo. To sa aj splnilo. No celý deň pretekov patrične skomplikoval až neskutočne silný vietor. SHMÚ vraj na tento deň vydalo pred vetrom výstrahu I. stupňa. A veru, nebol to falošný poplach. Niektoré úseky trate zostavenej z kuželí vietor opakovane posúval. Preto sa hlavne počas tréningových jázd niektorým jazdcom stalo, že šli po neregulárnej trati. Od prvej ostrej jazdy už bola situácia podstatne lepšia. Nie však pre ustatie vetra, ale pre zdvojenie kužeľov na každej pozícii pre väčšiu váhu a odolnosť voči vetru. Všetci jazdci sa však na trať i organizáciu pretekov celkom svorne vyjadrovali len pozitívne až v superlatívoch.


SlovakiaRing, to je perfektné jazdecké zázemie

Areál SlovakiaRingu ponúka jazdcom skutočne 5 hviezdičkové zázemie. Nie len skvelý, rovný a priestorovo štedré depo s betónovým povrchom, ale aj priamo možnosť natankovať 3 rôzne druhy paliva, množstvo elektrických prípojok pre kompresory či elektro náradie, boxy na prenájom a dokonca boxy pre tlakové umytie. Nič podobné slalomári doposiaľ nikdy k dispozícii nemali. A mnohí si to patrične vychutnali. Preto sa už teraz mnohí, celkom oprávnene, tešia na ďalší tohtoročný termín 13.10. na tejto trati.

AutoSlalom spolu s Majstrovstvami SR

Preteky AutoSlalom FUCHS boli dva v jednom. Jazdili sa totiž ako klasický podnik seriálu AutoSlalom a výsledky z nich sa tiež zaratúvali do Majstrovstiev SR v automobilovom slalome. Pozrime si podrobnejšie, ako to prebiehalo a dopadlo v jednotlivých kategóriách, ktorých má AS až 8 a MSR 5.

S1 do 1400 ccm

Podobne ako na prvých pretekoch sezóny, aj na SlovakiaRing prišla v najmenšej objemovej kategórií silná a početná konkurencia. Na štart sa tu postavilo 25 jazdcov. Za pozornosť stoja prekvapivé výkony jazdcov ako Miro Biskorovajný na Honde Civic, ktorý to dotiahol na 6. miesto. Piate si s drobným a v zásade absolútne neokruhovým originálnym Mini vyjazdil Juraj Vrzgula. Len o miesto pred stupienkom víťazov skončil Martin Gucký na netypickom Smarte roadster. Do prvej trojky sa prebojovali tradičné mená. Bronzový skončil Rasťo Šimon na len jednolitrovom Fiate 127, strieborný bol Michal Klenko na Honde Civic a zlatú si vyjazdil Zoltán Lovász na Peugeote 106 Rallye.

S2 do 1600 ccm

V tejto triede sa na štart na rozdiel od prvých pretekov sezóny postavila slušne početná konkurencia. 22 jazdcov bojovalo o najlepšie hodnotenie s objemom do 1,6 litra. Zaujímavým prekvapením bol Peter Ponec. Dabloval na aute Suzuki Ignis Sport Dušana Chrenka, ktorého na vlastnom náradí porazil. Dotiahol to na 5. miesto. Pred ním skončil Tomáš Komár na Honda CRX. Trofej a hodnotné ceny za 3. miesto si vzal Jozef Frnčo, ktorý rovnako ako druhý Michal Novák sedlá Citroen Saxo VTS. Prvé miesto v triede si vybojoval Juraj Kóssi na Honda Civic Vti.

S3 do 2000 ccm

Mierne menej početná bola skupina mašín do dvoch litrov. Na SlovakiaRing ich prišlo 16. Tu za zmienku stojí jazdecké umenie Tomáša Drgoňa na bežnom sériovom a nekonkurenčnom Forde Focus 1,8i. Tomáš je totiž schopný držať krok s autami ako Honda Integra Type R. Večná škoda, že nemá výkonnejšie náradie. Tretí v tejto triede dojazdil Peter Granát na Nissane Almera GTi, druhé miesto si zaslúžil Edo Bednárik na Honda Civic TypeR a dvojlitrom nedal dýchať Vlado Okali na Renaulte Clio Sport.

S4 nad 2000 ccm

Najväčšia objemová kategória nad dva litre sa s 21 účastníkmi opäť blysla zaujímavými mašinami. Objavili sa tu chuťovky ako úplne nová Impreza STI sedan, Mégane RS 250, dva kusy predošlej generácie Mégane Sport, Honda S2000 turbo či znova Porsche Cayman. Kým jazdci od 5. po 2. miesto bojovali o každú desatinku sekundy, prvý Michal Žiak na Mitsubishi Lancer EVO VIII si jazdil vlastnú ligu a v cieli skončil o celých 10s pred súpermi. Na druhom mieste ukončil preteky Miro Mach na Porsche Cayman a tým len potvrdil, ako jazdecky zdatné je malé porsche s motorom uprostred už v sériovom stave. Tretí, s odstupom len 0,1 s skončil Braňo Goga na S2000 turbo, ktorá má teraz výkon cca 310 k.

SS2 – 1600 ccm

Medzi menšími špeciálmi do 1,6 litra sa medzi 14 jazdcami najlepšie umiestnil Michal Kašpar na naozaj mimoriadne zdatne pripravenom Citroene Saxo VTS. V súčte časov sa dostal na prvú priečku len s 0,5 s náskokom pred druhým Martinom Hrobom na aute rovnakého typu. Tretí skončil jeho starší brat Oto Hroba. Štvrté miesto si zaslúžil Attila Pomozi na extra špeciálnom Fiate 126 s motorom z motorky uloženým v kabíne vedľa vodiča. Za poklonu stojí aj výkon Martiny Kašparovej, ktorá sa ako dablérka striedala so svojim mužom a medzi 13 chlapmi skončila na krásnom 5. mieste.

SS3 nad 1600 ccm

17 účastníkov veľkých špeciálov malo znova jeden, takmer nemožný cieľ. Poraziť Tondu Červenku na Peugeote 205 GTi. Po malej nádeji, ktorú im na minulých pretekoch dal Martin Hroba, keď sa mu Tondu v absolútnom poradí podarilo poraziť to bolo treba skúsiť znova. Veľmi skoro sa však ukázalo, že to vôbec nebude ľahké, skoro ani možné. Tonda od prvého meraného kola jazdil časy na úrovni nových rekordov trate. Ten nakoniec stanovil vo svojej tretej jazde časom 1:35,395. Tak skončil bezkonkurenčne prvý s odstupom 6,5 s od druhého Martina Vajdu na krásnom Lotuse Exige. Martin bol jedným z najväčších prekvapení pretekov, keď sa mu podarilo poraziť svojho úhlavného protivníka, dablér a dobrého kamoša zároveň, Vila Zmetáka. Doslova heroický výkon na trati podal zdatný slalomár Aleš Hreha. Napriek nedávnej operácii ramena a stálym bolestiam nastúpil do pretekov a jazdil ich celé len s jednou rukou. Napriek ohromnému hendikepu ho jeho Honda S2000 turbo s cca 370 k doviezla na krásne 3. miesto.

J – juniori

Žiaľ, napriek dobrým vyhliadkam, účasť v tejto kategórii sa v deň pretekov obmedzila len na 3 jazdcov. Tak každý kto nastúpil, automaticky získal miesto na bedni. Prvý bol absolútne samozrejme Martin Hroba na špeciálnom Citroene Saxo VTS, ktorý bol zároveň druhým najrýchlejším jazdcom celých pretekov AutoSlalom FUCHS. S odstupom takmer 33 sekúnd si druhé miesto zaslúžil Stano Pecha na VW Polo 1.4 16V. Tretie miesto doslova pripadlo Matejovi Laškaiovi na Honde Civic.

D – dámy

5 dievčat na súpiske už malo o čo bojovať. V celkovom súčte časov sa pod 4 minúty dostala Jana Cintulová na Suzuki Ignis, ktorá tak získala 3. miesto. Monika Weisová na Honde Prelude 2,2i sa s časom 3:56 dostala na 2. miesto a jednoznačné víťazstvo si odniesla spomínaná Martina Kašparová na Saxe VTS.

Seriál AutoSlalom sa už po 10 dňoch od pretekov na SlovakiaRingu presúva do tradičnej a obľúbenej arény letiska v Piešťanoch. Tu sa, celkom tradične na Veľkonočný pondelok 09.04. jazdia tretie preteky sezóny AutoSlalom SPORTOVE AUTA.sk

AutoSlalom FUCHS 2012
31.03. SlovakiaRing – variant 3

Víťazi jednotlivých kategórií

poradie / št. č. / kategória / meno a auto / I. jazda / II. jazda / III. jazda / celkový čas

S1 do 1400 ccm

1 / 905 / S1-1400 / Zoltán LOVÁSZ Peugeot 106 Rallye / 1:47.846 / 1:51.383 / 1:47.216 / 3:35.062
2 / 505 / S1-1400 / Michal KLENKO Honda Civic / 1:51.586 / 1:47.315 / 1:50.144 / 3:37.459
3 / 731 / S1-1400 / Rastislav ŠIMON FIAT 127 / 1:54.667 / 1:51.462 / 1:50.045 / 3:41.507

S2 do 1600 ccm

1 / 902 / S2-1600 / Juraj KÓSSI Honda Civic VTi / 1:45.927 / 1:43.587 / 1:44.824 / 3:28.411
2 / 456 / S2-1600 / Michal NOVÁK Citroen Saxo VTS / 1:48.443 / 1:45.627 / 1:44.878 / 3:30.505
3 / 707 / S2-1600 / Jozef FRNČO Citroen Saxo VTS / 1:48.605 / 1:46.766 / 1:44.171 / 3:30.937

S3 do 2000 ccm

1 / 16 / S3-2000 / Vlado OKÁLI Renault Clio Sport / 1:45.173 / 1:44.291 / 1:42.619 / 3:26.910
2 / 274 / S3-2000 / Edo BEDNÁRIK Honda Civic TypeR / 1:44.041 / 1:45.528 / 1:43.466 / 3:27.507
3 / 26 / S3-2000 / Peter GRANÁT Nissan Almera GTi / 2:07.931 / 1:48.284 / 1:45.588 / 3:33.872

S4 nad 2000 ccm

1 / 267 / S4+2000 / Michal ŽIAK Mitsubishi EVO VIII / 1:40.220 / 1:37.669 / 1:37.009 / 3:14.678
2 / 977 / S4+2000 / Miroslav MACH Porsche Cayman / 1:43.592 / 1:40.935 / 1:45.507 / 3:24.527
3 / 124 / S4+2000 / Branislav GOGA Honda S2000 turbo / 1:43.145 / 1:41.531 / 1:43.996 / 3:24.676

SS2 do 1600 ccm

1 / 337 / SS2-1600 / Michal KAŠPAR Citroen Saxo VTS / 1:40.194 / 1:41.414 / 1:36.186 / 3:16.380
2 / 425 / SS2-1600 / Martin HROBA Citroën Saxo VTS / 1:44.150 / 1:39.193 / 1:37.684 / 3:16.877
3 / 426 / SS2-1600 / Oto HROBA Citroën Saxo VTS / 1:37.915 / 2:20.102 / 1:39.241 / 3:17.156

SS3 nad 1600 ccm

1 / 777 / SS3+1600 / Tonda ČERVENKA Peugeot 205 GTI / 1:36.799 / 1:36.289 / 1:35.935 / 3:12.224
2 / 200 / SS3+1600 / Martin VAJDA Lotus Exige / 1:59.351 / 1:40.264 / 1:38.504 / 3:18.768
3 / 906 / SS3+1600 / Aleš HREHA Honda S2000 AP2 / 1:39.442 / 1:58.652 / 1:40.014 / 3:19.456

D – Dámy

1 / 773 / SS2-1600 / Martina KAŠPAROVÁ Citroen Saxo / 1:43.036 / 1:40.882 / 1:39.744 / 3:20.626
2 / 300 / S4+2000 / Monika WEISOVÁ Honda Prelude / 3:39.831 / 1:59.454 / 1:57.391 / 3:56.845
3 / 78 / S1-1400 / Jana CINTULOVÁ Suzuki Ignis / 2:04.217 / 2:00.023 / 2:00.629 / 4:00.652

J – Juniori

1 / 425 / SS2-1600 / Martin HROBA Citroën Saxo VTS / 1:44.150 / 1:39.193 / 1:37.684 / 3:16.877
2 / 888 / SS2-1600 / Stanislav PECHA VW Polo 1.4 16V / 1:55.412 / 1:53.638 / 1:58.323 / 3:49.050
3 / 57 / S1-1400 / Matej LAŠKAI Honda Civic / 4:27.563 / 1:59.868 / 2:15.587 / 4:15.455

Podrobné výsledky, foto, video z pretekov a profily jazdcov hľadajte na www.autoslalom.sk