Automenu - Recenzia automobilu
Auto Baterky s.r.o. banner
Online Eurokalkulačka:
SKK
SKK
EUR
EUR
Využite akcie, ktoré vám ponúkajú partneri spoločnosti Automenu.

  Zobraziť všetky akcie

NAJNOVŠIE

Akcia ŠROTOVNÉ
Pri odovzdaní starého kusu autobatérie adekvátnej veľkosti zľava na nákup novej autobatérie....
Repasovane napravy Peugeot Citroen,Renault
Rpeasované zadné nápravy Peugeot 306 a Citroen Xsara, výmena nápravy u nás v rervise za 55 €...
Autobatérie online - VARTA, EXIDE, Banner
www.autobaterie24.sk, autobatérie VARTA, BANNER, EXIDE - doprava do 24 HOD, osobny odber v Bratisla...

NÁHODNÉ

Philips Xenon Vision D1S, 35W, 4600K, 85415V, 12V/24V
Kód produktu: 85415V Philips Xenon Vision D1S 4600K, 35 W, 12V, 24V. Xenónová výbojka urč...
Jarná akcia na autofólie 10-30% zlavy
V mesiacoch Marec a Apríl ponúkame jedinečne zľavy od 10 do 30%. Vyzdvihnutie automovilu z ne...
Unikátny dizajn gumových autorohoží Gledring je inšpirovaný pneumatikou
Autorohože sú vybavené aj originálnymi montážnymi sadami pokiaľ to typ automobilu vyžaduje. ...

Sadzobník pokút

PONUKA PRÁCE

PRÁCU PONÚKAJÚ

Pravidelná preprava tovaru do 1,5T.
Ponukame pravidelnú prepravu tovaru do 1,5t. Peugeot Boxer . Cena dohodou. ...
Lakovník/Natierač pre Air Livery Ltd.
Ponúkame prácu Lakovníka/Natierača pre Air Livery Ltd. Náplňou práce je povrchová úprava lietadiel –...
Montážne zastúpenie
Hladáme seriózneho zástupcu na montáž a predaj autofólií v Komárne. Ponúkame nadštandartný zárobok a...

  Zobraziť všetky ponuky


PRÁCU HĽADAJÚ

prevoz automobilov,vyrobkov vatšich rozmerov,
VW sharan 7 miest prives špecialny,vyklapaci.plošina 4-2m.spolahlivo,rychlo.Aj zahraničie.Ceny dohod...
Preprava cohokovek Ke-okolie
Ponukám nákladnú autodopravu: Avia sklapac -3, 5t-3, 20m Avia skrinova-3, 5t-4, 50m-7m Dovoz-št...
Osobná preprava limousine Škoda Superb
Súkromná osobná preprava limousine Škoda Superb , po celej EU. Serióznosť, spoľahlivosť. Podrobnej...

  Zobraziť všetky ponuky

ANKETA

Dodržiavate servisné intervaly na výmenu oleja?

áno
Anketa 3429(43%)

nie
Anketa 2151(27%)

snažím sa
Anketa 2347(30%)

Hlasovalo: 7927

REKLAMA

AUTOKLUBY

Opel
Opel Club
BMW
BMW Club
Ford
Ford Club
Cabrio
Kabriolety
Toyota
Toyota Club
Alfa
     Alfa Club     
Škoda
Auto Škoda Club
Swift
Swift Club
Škoda
Audi Club
Swift
Golf Club

Ford Mondeo Kombi

« späť

Pridať recenziu vozidla »    

Rok výroby: 1999
Kúpené: jazdené
Najazdených [km]: 165000
Palivo: benzín
Objem [cm3]: 1988
Výkon [kW]: 96
Krútiaci moment [Nm]: 178
Zrýchlenie 0-100 km/h [s]: 9
Max. rýchlosť [km/h]: 210
Počet rýchlostí: 5
Prevodovka: manuálna
Priemer kolies [palce]: 16
Pohon kolies: predných
Spotreba [l/100km] 8

Skúsenosti majiteľa

Popis vozidla
Ide o Ford Mondeo 2,0 16V pravdepodobne GLX.Kúpené po prvej majiteľke,o auto sa evidentne starala,interiér je ako nový.Mala tam dokonca aj poťahy sedadiel,ale tie som hneď vyhodil. Sedadlá su tak teraz ozaj ako nové. Je to už moje tretie Mondeo,2x som mal s motom 1,8 (hatchback aj kombi), chcel som silnejšie, ale do 2,5 V6 som sa kvoli spotrebe a hlavne nezmyselnému objemu 2544 kubíkov (okrem najnovších verzií daného modelu, tam to bolo tuším 2498 kubíkov) bál ísť.Aj keď k Mondeu sa vraj hodí najlepšie a bez problémov vraj urobí aj 300000 km. Diesel som odpísal hneď, je to katastrofa, nerozumiem ľudí, ktorí si kúpia Mondeo diesel, asi radi pchajú peniaze do auta na opravy. Ide o faceliftovaný model.Zmeny sú úplne nepodstatné, ako modrý znak na volante, chrómované vnútorné kľučky dverí,iné materiály v interiéri a prepracované motory, hlavne čo sa hlučnosti a spotreby týka. Laik to určite nepostrehne,inak je Mondeo aj z roku 1997 to isté. Ja sa však za laika pri všetkej skromnosti nepovažujem. Auto som kúpil na 15´ plecháčoch s originál puklicami FORD a zimnými pneu MICHELIN XM ALPIN, dokúpil som 16´hliníkové disky s pneu.Na auto som ešte dal čierne fólie (samozrejme s atestom MVSR:-)) a nové rádio-to je všetko.

Silné stránky
Jednoznačne jazdné vlastnosti,priestrannosť auta a motor. Myslím, že Mondeo má naozaj veľmi dobrý podvozok,auto ide ako po koľajniciach, vynikajúco drží stopu, proste dáva vodičovi istotu.Možno je to tým, že tlmiče už nie su nové, ale pri rýchlom prejazne zákruty s hrbolcami je zadok trochu nervózny,ale pri kľudnej jazde je to OK. Priestrannosť - auto má obrovský kufor, keď sa k tomu sklopia aj zadné sedadlá...viď foto. Dá sa v ňom aj vyspať-vyskúšané:-) Motor-som s ním veľmi spokojný, pretože ho netreba pri kľudnej jazde vytáčať a v pohode auto potiahne. "Päťku" niekedy radím pri 50 km/h a s maličkým dudraním, ale pekne sa rozhýbe. Pri 130 km/h točí len niečo málo nad 3.000 otáčok, čo je myslím si veľmi dobré. Spotreba mimo mesta je preto pri kľudnej jazde ozaj výborná, nie je problém dostať sa až k 7 l/100 km. Tiež oceňujem slušnú výbavu, chýba mi iba palubný počítač a v zime možno vyhrievané sedačky. Na druhej strane má 4x airbag,ABS,ESP,vyhrievané čelné okno (vynikajúca vec ako v lete pri odhmlievaní,tak v zime pri odmŕzani:-)),hands-free sada,automatická klíma,elektrické nastavovanie výšky sedadla,kožený volant,lakťové opierky,hmlovky,elektrika atď. Iste, Mondeo môže byť ešte viac natrieskané výbavou, to už ale väčšinou ide len o verzie Ghia.

Slabé stránky
Tak v prípade,že mám po meste veľa vybavovačiek a k tomu v časovej tiesni, t.j. využívam potenciál motora (to neznamená, že jazdím ako prasa:-), skôr na akceleráciu), tak zbieram na Shellkách SMART body rýchlejšie ako by som chel:-(.Na druhej strane,auto je ťažké,nie je primárne určené do mesta,takže...nad tých 12 som sa ale asi ešte v meste nedostal. Okrem toho mi niekedy vadí veľkosť auta, zaparkovať s ním je niekedy o nervy,parkovacie snímače by sa každopádne hodili. Ďalšou vecou,ktorá ma neteší je,že auto nemá pozinkovanú karosériu a na lemoch zadných blatníkoch to je pomaly vidieť. Nie je to nič drastické,ale aj tak,kazí to dojem z auta.Nič iné ma nenapadá, hádam, že sa nič iné nevyskytne.

Skúsenosti so servisom (poruchy, opravy):
Zatiaľ žiadne. Jediná porucha ktorú som riešil bola "odídená" žiarovka v prednom svetle.Vymenil som a je pokoj.Raz mi začala blikať kontrolka airbagu-vedel som,že auto ich vystrelené nemalo,tak som na fóre Mondeo klubu našiel,že niekedy blbnú konektory bočného airbagu pod sedadlom vodiča,vraj to treba len vyčistiť a malo by to byť OK.ja som nemusel ani to.Trochu som s konektorom pohýbal tak,ža som nastavoval sedadlo a je pokoj.Inak žiadna iná závada našťastie nebola. Auto má servisnú knižku a pri cca 149.000 bol robený komplet servis,takže zatiaľ mam pokoj. Bol som s ním v servise,nech sa na neho pozrú, ale prišla mi odpoveď,že všetko je OK a zatiaľ nie je nič akútne co by trebalo meniť.

Skúsenosti s predajcom
Viac menej dobré.Bol to palestínec v meste Erbach bei ULM.Aj cenu sme zjednali, horšie bolo, že mi auto nerezervoval aj napriek faxu a keby som sa tam prešiel zbytočne tak neviem neviem.Ale inak bol ústretový.

Ostatné
S autom som veľmi spokojný, pretože ponúka vysokú úžitkovú hodnoty pri skutočne smiešnej cene.Ano,nie je to držiak hodnoty,ale myslím si, že jazdené Mondeo, je dobrá kúpa. Lebo napr. Passat rovnaký ročník síce ponúka väčšiu prestíž, ale je tiež dva krát také drahé, o záujme zlodejov ani nebudem začínať:-) S týmto Mondeo sa rozlúčim asi po zime,niekedy na jar a ďalsie auto bude určite opäť Mondeo,pravda, už novší model.Ale určite zasa benzín.

Audio
Keď som auto kúpil, bolo klasické. Nakoľko bol v aute navigačný systém,ktorý mi bol nanič,ten som predal a ako spomienka naň mi ostala malá anténka na streche.Repráky som nechal pôvodné,nakoľko nie som audiofil a zdali sa mi celkom v pohode az kým....až kým mi nezačalo v spolujazdcových dverách niečo chrašťať a to sú veci,ktoré ma nenormálne rozčúlia,tak sa na to asi budme musieť pozrieť.Uvažoval som už aj o nových reprákoch,ale ešte si to rozmyslím. Inak je tam nové rádio PANASONIC s CD/Mp3/WMA.

Autor recenzie: Body_mb

Fotogaléria

Hlasovanie - priemer: 2.61 ( 44 hlasy )

Bola pre Vás táto recenzia zaujímavá, objektívna ? Alebo Vám pomohla pri kúpe automobilu? Hlasujte a ohodnoťte tak kvalitu tejto recenzie !

                   

Hodnotenie: 1 = najnižšia bodová hodnota, 10 = najvyššia bodová hodnota

Diskusia

Vložiť príspevok do diskusie »    
Autor: asimo  08.10.2007 - 15:11
prepac.. ale mne to skor pripada ako recenzia na ford mondeo, nie o tuningove auto.. a upravy.. no okrem folii tam asi nic ine nieje vidno.. sorry

Odpovedať

 Autor: Body_mb   08.10.2007 - 17:21
 Hmm,no to bude asi tym,ze to tuningove auto nie je a ani som ho tu s týmto úmyslom nedaval...nikde som nenasiel oznam,ze by sa mali pridavat tuningove auta...mozno som to prehliadol.Ale ak je to iba pre tuningove,potom mas pravdu,ani tie folie neber ako "upravu",pretoze tie som tam dal len z praktickeho hladiska,vzhladovo to auto aj tak neprospelo.Tuning totiz "nemusim".

Odpovedať

 Autor: ONE   08.10.2007 - 22:47
 Nie je ziadnou podmienkou pridavat len tuningove auta.

Odpovedať

 Autor: Caesar   09.10.2007 - 22:31
 Super recenzia... super popis... super foto.. kiež by to bolo viac takých recenzii... Body_mb dávam 10 bodov...

Odpovedať

 Autor: Body_mb   10.10.2007 - 15:21
 Ďakujem, snažil som sa byť objektívny:-)

Odpovedať

 Autor: palllooo   15.01.2008 - 11:20
 super, davam 10b... ASIMO: to je recenzia na mondeo. Ja som tiez vlastnikom Fordu Mondeo,ale mam starsi model, hatchback, 1,8 16v 85kw. Jediné, čo sa mi nepáči na 2,0 16v je výkon. Ten by mohol byť aj trošku vyšší, autu by to neuškodilo, je dosť veľké a zaslúžilo by si aspoň o 10kw viac. Inak je to super vozítko za rozumnú cenu, myslím že konkurenciu čo sa týka suma/komfort/motor nemá. Takže 10b.

Odpovedať