Automenu - G-Power Storm BMW 760i - športovo-luxusná vlajková loď
Auto Baterky s.r.o. banner
Online Eurokalkulačka:
SKK
SKK
EUR
EUR
Využite akcie, ktoré vám ponúkajú partneri spoločnosti Automenu.

  Zobraziť všetky akcie

NAJNOVŠIE

Akcia ŠROTOVNÉ
Pri odovzdaní starého kusu autobatérie adekvátnej veľkosti zľava na nákup novej autobatérie....
Repasovane napravy Peugeot Citroen,Renault
Rpeasované zadné nápravy Peugeot 306 a Citroen Xsara, výmena nápravy u nás v rervise za 55 €...
Autobatérie online - VARTA, EXIDE, Banner
www.autobaterie24.sk, autobatérie VARTA, BANNER, EXIDE - doprava do 24 HOD, osobny odber v Bratisla...

NÁHODNÉ

D1S Osram Night Breaker Unlimited Xenarc, 4350K, 12V/24V
Kód produktu: 66140XNB D1S Osram Night Breaker Unlimited Xenarc, 4350K, 12V/24V Xenónová v...
AUTOFÓLIE - Špeciálna jarná akcia
...
ProcarMotorsport hľadá pretekára
Práve odštartoval jedinečný projekt v ktorom hľadáme jazdca do našho vozidla Chevrolet Cruze ...

Sadzobník pokút

PONUKA PRÁCE

PRÁCU PONÚKAJÚ

Pravidelná preprava tovaru do 1,5T.
Ponukame pravidelnú prepravu tovaru do 1,5t. Peugeot Boxer . Cena dohodou. ...
Lakovník/Natierač pre Air Livery Ltd.
Ponúkame prácu Lakovníka/Natierača pre Air Livery Ltd. Náplňou práce je povrchová úprava lietadiel –...
Montážne zastúpenie
Hladáme seriózneho zástupcu na montáž a predaj autofólií v Komárne. Ponúkame nadštandartný zárobok a...

  Zobraziť všetky ponuky


PRÁCU HĽADAJÚ

prevoz automobilov,vyrobkov vatšich rozmerov,
VW sharan 7 miest prives špecialny,vyklapaci.plošina 4-2m.spolahlivo,rychlo.Aj zahraničie.Ceny dohod...
Preprava cohokovek Ke-okolie
Ponukám nákladnú autodopravu: Avia sklapac -3, 5t-3, 20m Avia skrinova-3, 5t-4, 50m-7m Dovoz-št...
Osobná preprava limousine Škoda Superb
Súkromná osobná preprava limousine Škoda Superb , po celej EU. Serióznosť, spoľahlivosť. Podrobnej...

  Zobraziť všetky ponuky

ANKETA

Dodržiavate servisné intervaly na výmenu oleja?

áno
Anketa 3429(43%)

nie
Anketa 2151(27%)

snažím sa
Anketa 2347(30%)

Hlasovalo: 7927

REKLAMA

AUTOKLUBY

Opel
Opel Club
BMW
BMW Club
Ford
Ford Club
Cabrio
Kabriolety
Toyota
Toyota Club
Alfa
     Alfa Club     
Škoda
Auto Škoda Club
Swift
Swift Club
Škoda
Audi Club
Swift
Golf Club

G-Power Storm BMW 760i - športovo-luxusná vlajková loď

  « späť na úvodnú stránku

G-Power Storm BMW 760i - športovo-luxusná vlajková loď

Tuning a styling „nepatrí“ len športovým autám, ale v poslednej dobe sa čoraz viac úpravcov zameriava na luxusné limuzíny a vlajkové lode rôznych svetových automobiliek. Nie je to len z dôvodu exkluzivity, prestíže a kvality danej automobilky, ale je to taktiež preto, že takéto autá majú vo väčšine prípadov naozajstný uragán pod prednými, či zadnými kapotami. Ako príklad by sa dala uviesť vlajková loď značky BMW, model 760i, ktorý padol do rúk nemeckého úpravcu G-Power. Ten z neho spravil ozajstnú búrku - Storm.

bmw 760i f01 f02 gpower tuning

BMW 760i je zatiaľ najnovším modelom z baworskej dielne a jedná sa o vlajkovú loď automobilky BMW. Svojim vzhľadom, množstvom technológií a celkovým dojmom prezentuje všetko to, vďaka čomu je táto automobilka tak vysoko. BMW 760i je limuzína so všetkým, čo k tomu patrí a existuje už len veľmi málo áut, ktoré by sa jej dokázali vyrovnať a prezentovať tak svoju osobnosť e
šte dokonalejšie.

Pri predstavovaní sedmičkovej rady si mnohí kládli otázku, či na svetlo sveta príde aj ďalší zástupca M-kovej rady, M7. Radosť sa však nekonala, no inžinieri BMW prekvapili aj tak. Namiesto modelu M7 osadili do modelu 760i vrchol nemeckého inžinierstva – 6,0 litrový V12 TwinPower Turbo (dvojica turbodúchadiel) s produkciou ohromných 544 konských síl (400 kW) a 750 Nm. Jeho šprintérske a rýchlostné hodnoty hovoria za všetko – na stovku za 4,6 sekundy a maximálna rýchlosť (škoda, že elektronicky obmedzená ;-) ) na 250 km/h.

bmw 760i f01 f02 gpower tuning

Úpravca G-Power má v rukáve už zopár triumfov so svetovými rekordmi na konte, akými sú G-Power M5 Hurricane RS a G-Power M6 Hurricane CS a do tejto skupiny sa teraz pridá aj G-Power Storm. Čo sa vlastne pod týmto slovným spojením skrýva, si predstavíme nižšie.

Azda najzaujímavejšou časťou tohto projektu je motorový priestor a úpravy, ktoré sa v ňom skrývajú. Nie je tajomstvom, že G-Power má už nejaký ten čas rozbehnutú spoluprácu s výrobcom kompresorov, firmou ASA a pri tomto BMW to patrične využil. Obidva
továrenské turbodúchadlá boli za pomoci firmy ASA modifikované na vyšší výkon, konkrétne z 0,5 na 0,9 baru, čo je pomerne rapíd
ny nárast. K novým „slimákom“ sa pridali výkonnejšie vstrekovače, preprogramovaná riadiaca jednotka, športový výfukový systém s ukončením v podobe štvorice koncoviek s priemerom 100 mm. A v neposlednom rade aj 8-stupňová BMW prevodovka musela prejsť istými zmenami. Výsledkom tohto snaženia je nárast výkonu o celých 181 koní! Na konečných 725 konských síl (533 kW) a 1000 Nm (+250 Nm). Tento enormný počet koní pod kapotou dokáže katapultovať upravenú „sedmičku“ na sto kilometrovú rýchlosť za 4,2 sekundy, ďalej z 0 na 200km/h za 11,9s a maximálka činí až 345 km/h.

bmw 760i f01 f02 gpower tuning

Takúto silu je potrebné správne korigovať a k tomu pomáha športový podvozok so znížením 30mm a luxusné 22 palcové kolesá s mnoholúčovým dizajnom v čiernej/leštenej farbe. Tieto trojdielne disky G-Power Silverstone RS majú rozmer 9,5x22 palcov na prednej náprave a 10,5x22 na náprave zadnej.

Úlohou úpravu G-Power nebolo len zvýšiť výkon auta, ale pohrať sa taktiež s jeho vzhľadom. Všetky diely bodykitu sú okrem iného testované vo veternom tuneli, čoho výsledok je zníženie odporu vzduchu až o 15 percent!

Bodykit pre Storm obsahuje vcelku agresívny karbónový predný nárazník s integrovaným LED denným svietením a zväčšenými otvormi na prívod vzduchu, výduchy prednej kevlarovej kapoty so špecifickými otvormi pre chladenie konkrétnych častí motora, ako sú napríklad zväčšené turbodúchadlá. Ďalším prvkom tohto nevšedného bodykitu sú prahové nástavce dokonale lícujúce s karosériou a karbónový zadný nárazník s dvojicou otvorov na odvod zohriateho vzduchu od zadných bŕzd s karbónovým difúzorom, zabezpečujúcim intenzívnejší prítlak.

bmw 760i f01 f02 gpower tuning

Ani interiér neostal nepovšimnutý. Nový majiteľ tejto rakety sa môže tešiť z tvarovaného volantu, z budíkov s grafikou úpravcu a karbónových doplnkov na palubnej doske, stredovom paneli a dverách. Samozrejmosťou je potiahnutie interiéru luxusnou kožou podľa želania zákazníka.


Fotogaléria ( kliknite pre zväčšenie )